صعود قله سفید کوه پرآو(قته چرمی) توسط گروه کوهنوردی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

برنامه بعدی صعود به قله ماسی است که جزئیات آن در گروه مرتبط تلگرام اطلاع رسانی می گردد.

بنام خدا

قته چرمی قله‌ای در کوهستان پراو در کرمانشاه است.  این قله ۳۳۵۵ متر بوده و یکی از قلل فنی کوهستان پراو محسوب می‌گردد. مختصات جغرافیایی قله قته چرمی۳۴٫۴۱۳۵۳۹۷، ۴۷٫۲۲۶۹۰۱۴ بوده و راه دسترسی به آن تاحدودی مشکل و بخصوص در انتهای مسیر در نزدیکی‌های قله صعب العبور است از لحاظ موقعیت این قله در هفت کیلومتری شمال شرق شهر کرمانشاه   قرار گرفته و از شرق به قله پراو از غرب به تنگه کنشت، از شمال به کوه خرامان ودره تیراندازه و از جنوب به تنگه مانگ هلات و قله خاتون بان محدود می‌گردد. در زبان محلی چرمی بمعنای سفید رنگ می‌باشد و قته چرمی برجستگی سفید رنگ معنی می‌شود و وجه تسمیه آن هم به این دلیل است که در نزدیکی‌های قله، صخره عظیم و سفید رنگی وجود دارد که بواسطه وجود آن افراد محلی این نام را بر آن نهاده‌اند و بخاطر ریزشی بودن این صخره پیمایش آن دشواری‌های مخصوص بخود را پیدا کرده‌است.وی‍ژگی ریزشی بودن سنگ‌های این محل باعث تخریب شدن صخره‌های اطراف این قله شده و تنها این صخره سفید رنگ با عظمت در جای خود استوار باقی مانده واین تخریب و ریزش در طی سال‌های متمادی باعث به وجود آمدن شن اسکی‌های عظیم در دره‌های اطراف این قله شده‌است واین موضوع باعث دشوار شدن صعود به این قله شده و صعود به آن حالت فنی پیدا کرده‌است.

خدایا شاکریم که پس ازتلاش چندین ساله ،دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه صاحب تیم کوهنوردی سالم ،توانمند ،مجرب ،مسلط به اطلاعات فنون روز مرتبط به سنک و کوه، علاقه مند به کوه و طبیعت شده است بطوریکه هر کوهنوردی را مجذوب خود می نماید بی شک محقق شدن ایجاد چنین مجموعه ای فعال و بی نظیر در سطح دانشگاههای کشور  بدون حمایت مسئولین محترم دانشگاه علی الخصوص رئیس محترم اداره تربیت بدنی کارکنان دانشگاه  علوم پزشکی کرمانشاه غیر ممکن بود.

با احترام برابر هماهنگی بعمل آمده شب هنگام تاریخ ۱۴۰۰/03/07 (جمعه) داوطلبان کوهنوردی دانشگاه به اسامی آقایان سیامک پُردلی - خلیل  عسگری -حسین  تیشه کنی - دکترغلامرضا   شیبت زاده -رسول  نعمتی-اکبر خدامرادی -نادر منتظریانی-محمد داهیم-دکترنوذر   محمدی -بابک بهرامیان- محمد حشمتی و خانم آزاده محمودی بوسیله مینی بوس دانشگاه به رانندگی آقای خلیل منصوری از ساختمان ستاد به سمت چالابه حرکت کردند و رأس ساعت 01:30 از محیط بانی با یاد خدا کوهپیمایی را زیر نور ماه و آسمان پُرستاره شروع نمودند پس از عبور از خاتون بان، دوزَری، جان پناه یک شبه و ایستگاه های خسته نباشید به سمت میدان پرآو رفتند.بدنبال آن از کنار دهانه ی غار پرآو به سمت شمال غرب حرکت نمودند مسیری ناهموار با فراز و نشیب های فراوان همراه با درگیری با موانع صخره ای که الحمدالله حوالی ساعت 08:30 قله سر سخت قته چرمی صعود گردید پس از تهیه تصاویراز دور نماهای چشم نواز و استراحت ،مسیر بازگشت را دنبال نمودند.

بالاخره بدون مشکل خاصی حوالی ساعت 16:30 همان روز برنامه بدون مشکلی در ساختمان ستاد دانشگاه خاتمه یافت.